biba bih

18
Maj

OD 59 TESTIRANIH U TUZLANSKOM KANTONU, DVOJE NOVOZARAŽENIH

Published in BiH

U posljednja 24 sata u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla urađeno je 59 testova na koronavirus, a od toga su dva pozitivna, potvrđeno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona.

 

 
 
  • Nova dva pozitivna nalaza vezana su za postojeći klaster Živinice. Radi se o dvije ženske osobe, srednje i starije životne dobi, obje su u kućnoj izolaciji i mogu se povezati sa ranije zaraženim osobama – saopženo je iz Kriznog štaba.

 

U Tuzlanskom kantonu trenutno imamo šest aktivnih slučajeva oboljelih od COVID-19, a od toga je pet vezano za klaster Živinice, dok je jedan preostali slučaj muškarac iz Gradačca, koji je po dolasku iz sjeverne Evrope bio u kućnoj izolaciji i za sada nije utvrđeno da je bilo koga zarazio. Pet oboljelih osoba se nalazi u kućnoj izolaciji dok je jedna hospitalizirana na UKC-u Tuzla, piše Faktor.

 

Na UKC-u Tuzla 0d 27. marta do danas urađeno je ukupno 6.990 testova na koronavirus, a od toga je bilo 90 pozitivnih nalaza. Od bolesti COVID-19 preminule su dvije žene, jedna osoba je prebačena u drugi kanton zbog nastavka liječenja, a svi ostali, osim šest aktivnih slučajeva, opravili su se od ove bolesti.