18
Oktobar

PADAJU IZVJEŠTAJI O RADU KANTONALNIH INSTITUCIJA, OPOZICIJA IZAŠLA IZ SALE

Published in BiH

Skupština Tuzlanskog kantona, nakon što je počela rasprava o radu javnih preduzeća, institucija i komisija, radila je sa samo 18 zastupnika većine, jer su zastupnici opozicije izašli iz skupštinske sale.

Ilustracija

Nakon što su zastupnici bili na pauzi, vratili su se na sjednicu, a odmah nakon nastavka sjednice Klub zastupnika PDA tražio je pauzu od 15 minuta, što predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović nije dopustio. Nakon toga su zastuponici SDP-a, PDA i Naše stranke napustili sjednicu, a u sali je ostalo 18 zastupnika koji su redom bili uzdržani prilikom glasanja za izvještaje o radu institucija, preduzeća i komisija u prošloj godini. To znači da izvještaji o radu nisu dobili podršku.

 
  • Većina direktora otišla je zajedno sa zastupnicima opozicije i to govori o njihovom opredjeljenju i putu kojim su odabrali da idu – rekao je zastupnik SDA Midhat Čaušević.

Direktor RTV TK Almir Mulabećirović je jedini izašao za govornicu i rekao da mu nije jasno zašto je izvještaj nije podržan.

U sali je ostalo osam zastupnika SDA, troje iz DF-a, po dva iz SBB-a, SBiH i Socijaldemokrata BiH. To je i kompletna većina, s tim da se zastupnik SDA Bego Gutić, nije vratio na nastavak sjednice odmah nakon pauze, pa se glasalo bez njega.

Zastupnici nisu prihvatili izvještaje Javnog preduzeća za vodoprivrednu djelatonost “Spreča”, Veterinarskog zavoda TK, Zaštićenog pejzaža “Konjuh” Banovići, RTV TK, Međunarodnog aerodoma Tuzla, Zavoda za javno zdravstvo TK, Službe za zapošljavanje TK, UKC-a Tuzla, Pedagoškog zavoda TK, Odgojnog centra TK i Opće bolnice “Dr. Mustafa Beganović” Gračanic, piše Faktor.

Sve ove izvještaje ranije nije usvojila Vlada TK.

Sjednica se nastavlja sa još osam izvještaja o radu.

Istočna Bosna