15
April

REPUBLIKA SRPSKA ZADUŽUJE SE U LONDONU ZA STOTINE MILIONA EURA

Published in BiH

Bh. entitet Republika Srpska pojačano se zadužuje i na domaćem finansijskom tržištu emisijama trezorskih zapisa i obveznica, dok je novi aranžman sa MMF-om i dalje neizvijestan.

 

Više predstavnika Ministarstva finansija Republike Srpske, predvođenih ministricom Zorom Vidović, predstavilo je probranim investitorima stanje u RS-u i ponudu državnih obveznica.

 

Tačan iznos i vrijeme emisije koja će biti na Londonskoj berzi, nije saopšten javnosti.

Prezentacije se održavaju u tri termina od jučer do 16. aprila, a Republika Srpska emituje petogodišnje obveznice.

Iz Ministarstva finansija je rečeno da će biti organizovane prezentacije potencijalne emisije petogodišnjih obveznica kvalifikovanim investitorima na međunarodnom finansijskom tržištu.

– Prezentacije Republike Srpske i njenih najvažnijih ekonomskih pokazatelja, kao i prateće dokumentacije u vezi sa emisijom obveznica denominovanih u eure, koje će se listati na Londonskoj berzi, bit će održane od srijede do petka, 16. aprila – rečeno je u Ministarstvu finansija bez navođenja iznosa emisije.

Nezavnično, saznaje se da je riječ o stotinama miliona eura.

Podsjetimo da se RS pojačno zadužuje na domaćem finansijskom tržištu emisijama trezorskih zapisa i obveznica, dok je novi aranžman sa MMF-om i dalje neizvijestan.

Istočna Bosna