15
Januar

Ljubav iza rešetaka: Fatalna Sunita Hindić i opasni kriminalac Ferid Suljović Ćićo žele se vjenčati

Published in BiH
21 25https://www.072info.com/wp-content/uploads/21-25-240x300.jpg 240w, https://www.072info.com/wp-content/uploads/21-25-319x400.jpg 319w, https://www.072info.com/wp-content/uploads/21-25-585x732.jpg 585w" sizes="(max-width: 738px) 100vw, 738px" style="box-sizing:inherit;margin:0px auto;padding:0px;outline:0px;vertical-align:baseline;background:transparent;height:auto;max-width:100%;display:block">

 

Sunita Hindić (22), koja je zbog ubistva mostarskog ugostitelja, Nine Ivankovića, (55) nepravomoćno osuđena na kaznu zatvora u trajanju od tri i i po godine odlučila se na važan korak u životu. 

 

Kako saznajemo, pritvorenica Hindić, poznatija kao „fatalna Sunita“, odlučila se udati i to ni manje ni više nego za osuđenika iz Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar, Ferida Suljovića Ćiću (40)!

 

Zahtjev da joj se odobri vjenčanje u KPZ-u Mostar

 

Da je Hindić uputila zahtjev da joj se odobri vjenčanje u KPZ-u Mostar i to, kako je navela, sa izvanbračnim suprugom Feridom Suljovićem, potvrđeno nam je iz Kantonalnog suda Mostar.

Kako nam je kratko kazao sudija Elis Sultanić, koji je predsjedavao Sudskim vijećem koje joj je izreklo osuđujuću presudu, u vezi njenog zahtjeva odluka još nije donesena.

 

Ferid Suljović
Ferid Suljović

U Upravi KPZ-a Mostar nisu željeli komentirati zahtjev koji je Hindić uputila prema Sudu, a kako nam je rečeno, pritvorenici i osuđenici ne mogu imati kontakt unutar zatvora.

Kako su se Hindić i Suljović zaljubili i odlučili , zakonski, postati supružnici, za sada nije poznato.

Inače, Hindić čeka konačni sudski epilog, a napokon je nakon žalbe Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona u vezi presude Kantonalnog suda Mostar, na Vrhovnom sudu F BiH za 20.januar zakazana apelaciona sjednica.
 

“Želi demantirati bijeg”

 

S druge strane, Suljović je prije mjesec uhapšen u Hrasnici, nakon što se koncem avgusta nije vratio u mostarski zatvor u kojem zbog izvršenja teških krađa „guli“ kaznu od godinu i dva mjeseca. On se na području Sarajeva krio više od tri mjeseca, a nakon što smo objavili da je za njim raspisana potjernica, on je nazvao našu Redakciju, kazavši da „želi demantirati bijeg“, jer, kako je naveo, „skuplja nalaze za operaciju“.

Suljović je, također, prije više od godinu, zajedno sa još četiri zatvorenika pokušao pobjeći iz mostarskog zatvora u čemu su ih spriječili policajci.

Inače, on je ranije, presudom Vrhovnog suda FBiH osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva Marija Tomasa koje se dogodilo 2010. godine.

 

Avaz

Istočna Bosna