07
April

PROMO / KLAS VELEPEKARA U JEDNOM SATU PROIZVEDE 20.000 HLJEBOVA I PECIVA

Dugih 68 godina se, u sarajevskom naselju Malta, proizvodi naš najpoznatiji i najprodavaniji Klas polubijeli hljeb. Na tom mjestu izgrađena je Velepekara koja od 1952.godine na usluzi Sarajevu i okolini te neprekidno isporučuje svježe i kvalitetne hljebove njenim građanima.

 

Klas
 
 

Danas Velepekara, svojevrsni simbol grada, raspolaže sa najsavremenijom tehnologijom za proizvodnju pekarskih proizvoda i posjeduje potpuno automatiziran proizvodni proces sa kapacitetom od 20.000 komada hljeba i peciva po satu.

 

  • Klas Velepekara svaki dan proizvede više od 60 vrsta hljebova i peciva koje redovno isporučujemo svojim kupcima. Svi naši proizvodi napravljeni su uz poštivanje najvećih standarda kvalitete. Poslujemo u skladu sa strogim međunarodno priznatim certifikatima za upravljanje kvalitetom kao što su ISO, HACEP i Halal. Svi Klas proizvodi se transportuju zahvaljujući posebnoj tehnologiji dubokog smrzavanja, zbog čega pekarski proizvodi imaju rok trajanja od godinu dana. Takve proizvode je potrebno samo dopeći u mini pekari i oni budu automatski svježi i topli. Zahvaljujući ovoj činjenici mi svoje proizvode plasiramo u više od 20 zemalja svijeta  – navodi Boris Brković, direktor kompanije Klas.

Pored dnevnih hljebova koje Velepekara proizvodi, od kraja prošle godine započeta je proizvodnja novih skockanih hljebova, s rokom trajanja od 30 dana. Dnevni kapacitet proizvodnje Skockanih hljebova je između 15.000 i 20.000 komada.

 

Pored svih trgovina u BiH gdje se mogu naći Klas proizvodi, a od nedavno i hljebovi, iz kompanije Klas ističu da su posebno ponosni na svojih 30 dobro opskrbljenih maloprodajnih lanaca Bazar i Klas trgovina.

Istočna Bosna