19
Mart

Djeca iz povratničkih mjesta poslala pisma Zmajevima

Published in Istočna Bosna

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetili su danas Nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koja se okupila pred baraž i nadolazeći susret sa Ukrajinom. 

 

Tom prilikom su selektoru Savi Miloševiću i reprezentativcima poželjeli sreću, te uručili pisma djece iz povratničkih mjesta širom Bosne i Hercegovine.

 

Naime, djeca su pisala iz Srebrenice, Janje, Zvornika, Drvara, Prozora, Stoca, Kiseljaka, Bosanskog Grahova i drugih mjesta. Dok su u reprezentaciji u potpunosti fokusirani na predstojeći susret, poruke su ih obradovale i dodatno motivirale pred susret sa Ukrajinom. Naglasili su da je ovo na najljepši način ispričana priča o ljubavi prema reprezentaciji i državi Bosni i Hercegovini.

 

U pismima su djeca pisala i o svojim sportskim podvizima, uz iskrene želje i nade u pobjedu reperezentacije.

 

- Dragi selektore, treniram fudbal u FK Guber Srebrenica. Čuo sam da ste nekad igrali na našem stadionu i da ste bili dobar fudbaler. Ja sam igrao u Vašem gradu Bijeljini. Želim Vama i reprezentativcima puno sreće i uspjeha u narednim utakmicama - napisao je desetogodišnji Azmir Osmanović iz Srebrenice.

 

Poruku reprezentativcima je poslao i Jovan Đukić sa drugarima.

 

- Veliki sam navijač reprezentacije Bosne i Hercegovine. Selektoru Savi Miloševiću želim najveće uspjehe sa reprezentacijom i u životu. Mojim željama se pridružuje i nekoliko mojih drugara - stoji u Jovanovoj poruci.

 

I polaznici NK Mladost iz Odžaka napisali su pismo, u kojem su posebno iskazali svoju privrženost reprezentaciji.

 

- Jako smo ponosni na našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, kojoj dajemo bezrezervnu podršku u svim sportovima. Imamo preko 300 aktivnih članova i prepoznatljivi smo na svim utakmicama gdje igra naša reprezentacija - navodi se u njihovom pismu.

Istočna Bosna