29
Septembar

Zvorničko naselje Skočić dobilo asfalt

Published in Istočna Bosna
Povratničko naselje Skočić kod Zvornika danas je posjetio federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, ...
zvornicko naselje skocic dobilo asfalt ramic 633599a49f6e8 1

... zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice Dževad Mahmutović i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović s predsjednikom Skupštine Mensurom Selimovićem.


Tom prilikom je ozvaničen završetak izgradnje asfaltnog puta kroz cijelo naselje, čiju izgradnju su sufinansirali Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, gradska uprava Grada Zvornika i mještani.


Realizacijom ovog projekta naselje Skočić je kompletno povezano asfaltnim putem. Time je modernizirana i olakšana komunikacija naselja Skoćić sa drugim susjednim mjestima.


- Nakon što su mještani iskazali namjeru za asfaltiranjem puta, uključili su se lokalni privrednici i gradska uprava, mi smo kao Ministarstvo također podržali realizaciju ovog projekta i danas svjedočimo da je Skočić dobio potpuno novi izgled. Značajno je istaći brigu ljudi u dijaspori, a koji potiču iz ovog mjesta. Upoznao sam vrijednog Admira u Austriji, njihov angažman je možda bio i presudan za uspješnu realizaciju. Svi zajedno smo dali doprinos da mjesto na obali Drine i granice sa Republikom Srbijom dobije modernu cestu koja će koristiti Skočićanima i mještanima susjednih naselja - kazao je ministar Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. 


FENA

Last modified on četvrtak, 29 Septembar 2022 17:56

Istočna Bosna