22
Juli

UHAPŠEN BOSANAC KOJI JE PLJAČKAO PO AUSTRIJI

Published in Svijet

Nakon višemjesečne saradnje sa Pokrajinskim kriminalističkim uredom iz Linza, MUP-a i Tužilaštva Austrije, pripadnici Policije Brčko distrikta BiH, su u proteklom periodu, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, proveli akciju kodnog naziva LINZ.

 

Naime, postupajući po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći, upućenoj od strane Državnog tužilaštva Ried im Innkreis, uz posredovanje atašea MUP-a Austrije u BiH, pripadnici Policije Brčko distrikta BiH, su nakon pribavljenih naredbi za pretresanje od Osnovnog suda Brčko distrikta BiH a pod nadzorom Tužilaštva, izvršili pretres stambenog objekta, lica sa inicijalima D.K. rođen 1976. godine, s područja Brčkog.

 

Pretresanje je izvršeno zbog sumnje da je lice D.K. počinilo veći broj teških krađa, na području Austrije.

 

Prilikom pretresaobjekta, pronađeno je i privremeno oduzeto 117 raznih predmeta, za koje postoji sumnja da bi mogli poticati iz navedenih krivičnih djela.

 

- S obzirom na to da je u proteklom periodu jedan dio predmeta koji su pronađeni i oduzetitokom pretresanja, prepoznat od strane oštećenih lica u Austriji i da će ih MUP-a Austrijekoristiti kao dokaz u daljem postupku, od strane atašea MUP-a Ambasade Austrije u BiH, Policiji Brčko distrikta BiH upućena je zahvalnost na dosadašnjoj saradnji u ovom slučaju - saopćeno je iz Policije Brčko distrikta.

 

(Hayat / Foto: Ilustracija)

Istočna Bosna