05
Avgust

Danas 14. protest 'Srbija protiv nasilja'

Published in Svijet

Ispred Skupštine Srbije danas će u 19 sati početi 14. prosvjed "Srbija protiv nasilja", a prema najavama organizatora građani će se zatim šetati do Gazele.

 

Kako je najavljeno, na Gazeli će se već od 18 sati nalaziti aktivisti Saveza ekoloških organizacija Srbije, koji su najavili blokadu tog mosta, kao i autoputa koji prolazi kroz Beograd, zbog usvajanja Zakona o planiranju i izgradnji, javlja agencija Beta.

 

Među zahtjevima prosvjednika koji su istaknuti nakon njegovog prvog održavanja u svibnju, nakon dva masovna ubojstva u Beogradu i okolini Mladenovca u kojima je stradalo 20 osoba, nalaze se smjene ministra unutarnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

 

Sudionici prosvjeda, čiji su tehnički organizatori stranke iz dijela proeuropske oporbe, traže i smjenu svih članova vijeća Regulatornog tijela za elektronske medije (REM), gašenje tiskanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vijesti i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi uz obrazloženje da "promoviraju nasilje", kao i smjenu rukovodstva Radio televizije Srbije.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Istočna Bosna