02
Juli

Vučić: Javio mi se Dodik, zabrinut sam zbog situacije u RS

Published in Svijet

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je veoma zabrinut zbog onog što se dešava u RS i da se plaši da su stranci donijeli odluku da "idu veoma žestoko".

 

"Mislim da je tamo u toku velika i teška kriza i neću se dalje o tome izjašnjavati", rekao je Vučić, komentarišući najnoviju odluku visokog predstavnika u BiH Christiana Shmidta, kojom je stavio van snage Zakon o neobjavljivanju odluka visokog predstavnika u Službenom glasniku RS, te Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji RS, koje je usvojila Narodna skupština RS.

 

Vučić je naveo da razgovara sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom o svemu, ali i sa, kako je rekao, "ostalim faktorima i ljudima kojima vjeruje u RS i za koje zna da umiju da procjene".

 

"Očekujem da čujem šta će danas reći predsednik Dodik, ja ću uživo da pratim njegovo obraćanje", rekao je Vučić.

 

Odgovarajući na pitanje šta će biti Dodikova poruka, Vučić je rekao da to može samo da procijeni i dodao da se i juče čuo sa predsjednikom RS.

 

"Mogu da procijenim šta će da kaže, ali nisam siguran. Jučer sam se čuo sa njim, jer mi se javio kada se vraćao iz Bratunca. Plašim se da su stranci donijeli odluku da idu veoma žestoko, vidjećemo", rekao je Vučić.

 

Inače, Dodik je najavio obraćanje javnosti u 13.00 časova, prenosi Srna.

Istočna Bosna