20
Mart

BELIVUK PROGOVORIO O PRLJAVIM POSLOVIMA KOJE JE RADIO ZA VUČIĆA: UDARIO MI JE NA PORODICU!

Published in Svijet

U Srbiji je mjesecima glavna vijest bila hapšenje vođe kriminalne grupe Veljka Belivuka zvanog ‘Velja nevolja’, kojem se na teret stavljaju brutalna krivična djela uključujući sedam ubistava.

 

Njega se u kuloarima povezivalo s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a govorilo se kako su hapšenja i neviđeni progon u medijima predstava za javnost kako bi sakrio tu povezanost.

 

Belivuk je pred tužiteljstvom 7. februara rekao da je radio za državu po nalozima predsjednika Vučića.

 

Belivuk je iznio odbranu povodom proširenja istrage za još dva ubistva – likvidacije Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

 

“A sad, adio”
 

On je tom prilikom negirao ubistva, rekavši da je navijačka grupa “Principi“ nastala za potrebe i po nalogu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a potom se osvrnuo na zabavu u restoranu “Grafičar”, na kojoj je predsjednik s navijačima pjevao pjesmu “A sad, adio“.

 

Belivuk, koji se kao optuženi može braniti i lažima, govorio je o svom odnosu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, za kojeg je rekao da mu je “udario na porodicu“.

 

  • Da se malo više neko ljudski ponašao, da nije dirao moju porodicu kao što ja nikome nisam dirao porodicu, možda bi drugačije bilo. Ima ona stara srpska što kaže: ‘Ko se zadnji smije, najslađe se smije’, ja se uopšte ne smijem, ja to čuvam za kraj, pa ću uz onu pjesmu: ‘A sad adio’, kao što je meni Vučić pjevao u restoranu ‘Grafičar’ za proslavu rođendana čijeg, ne moram reći, nisam klošar kao on, pa ću ja pjevati svima onima koji su mi radili o glavi” – poručio je on na saslušanju pred Tužilaštvom za organizirani kriminal (TOK) 7. februara 2022. Godine, piše Nova.rs.
Last modified on nedjelja, 20 Mart 2022 19:53

Istočna Bosna