30
Decembar

Sve policijske snage na nogama pred večerašnji skup “Pravda za Davida”

Published in BiH

Davor Dragičević, otac stradalog Davida, sinoć je na protestoj šetnji ulicama Banje Luke najavio je da će se skup održati bez obzira na to da li će dobiti odobrenje ili ne

policija 2

Na Trgu Krajine u Banjoj Luci za večeras je zakazan veliki protestni skup Pravde za Davida.

Davor Dragičević, otac stradalog Davida, sinoć je na protestoj šetnji ulicama Banje Luke najavio je da će se skup održati bez obzira na to da li će dobiti odobrenje ili ne.

– Ja ovdje nisam da rušim nikoga, ali ovaj narod je stao uz mene i stoji svaki dan, da Vam je jasno. Ja ću ovom narodu donijeti bolje sutra, i mir i blagostanje i osnovno, da im djeca mogu biti slobodna, poručio je sinoć na početku okupljanja otac ubijenog Davida Dragičevića

On je, kako smo već objavili, jučer objavio saopštenje i iznio zahtjeve među kojima su i oni za ostavkama Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS-a, Darka Ilića, načelnika uprave za organizovani kriminal, Darka Ćuluma, direktora policije RS-a…, u protivnom neće otići sa Trga.

Uoči ovog skupa, kako javlja Slobodna Bosna, u pripravnosti su sve raspoložive policijske snage, kao i jednice interventne policije.

ATV, bliska Dodikovoj vlasti, je sinoć objavila da iza današnjeg skupa Pravde za Davida stoje PDP i predsjednik banjalučkog odbora te partije Draško Stanivuković.

Ta medijska kuća objavila je i da je Stanivuković to indirektno potvrdio na svom Facebook profilu, napisavši da je zahtjev za održavanje skupa, koji je najavljen danas u 18. sati, upućen u proceduru.

Podsjetimo, i Beograd je sinoć bio uz Dragičevića. Naime, četvrti i vjerovatno najmasovniji građanski protest protiv režima Aleksadra Vučića, koji je sinoć održan u Beogradu, počeo je riječima: “Pravda za Davida”, koje je uzvikivao glmac Branislav Trifunović.

Istočna Bosna