22
Decembar

Otac uzalud satima dozivao sina: “Tri sata nisam znao šta mi je sa sinom, a onda su mi rekli da je poginuo”

Published in BiH

Otac Alekse Dimitrijevića satima je u petak trčao hodnicima niškog Kliničkog centra pokušavajući da dozna kako mu je dijete, koje je u petak ujutro autobusom, u koji je udario voz, krenuo u školu. Ime djeteta nije bilo ni na spisku nastradalih, niti povrijeđenih, pa je nesretni čovjek više od tri sata očajnički pokušavao da dozna šta je sa njegovim sinom.Aleksa Dimitrijevic

– Na kraju sam saznao da mi je dijete poginulo – jedva čujno izustio je nesretni čovjek kroz suze, piše “Blic“.

U nevjerici su i Aleksini drugari, koji kažu da će ga pamtiti kao izuzetnog druga.

hSudar voza i autobusa – Blic.rs

– Aleksa je bio drug za primjer. Zajedno smo išli u Građevinsku školu. Ima starijeg brata. Na portalima smo vidjeli šta se desilo i odmah smo došli u bolnicu. Nažalost, naš drug je jedan od nastradalih – rekli su drugari nastradalog dječaka, koji su u šoku i nevjerici ostali da sačekaju vijesti od ljekara o ostalim povrijeđenima iz njihovog sela Čokota i susjednog Donjeg Međurova, kojih, kako kažu, ima sedmoro.

I Biljana Milićević, profesor i razredni starješina u Građevinskoj školi u Nišu, odmah je poslije nesreće došla u Klinički centar. Jer, njeni učenici bili su u autobusu “Niš ekspresa”, koji se sudario sa putničkim vozom. Sa koleginicom i direktorom došla je da bi se raspitala o stanju svojih đaka. I doživjela šok.

Na spiskovima povrijeđenih razredna je našla imena njena četiri učenika. Ali Aleksi dugo nisu uspjeli da uđu u trag. Svi su ih uvjeravali: nije na spisku, ma dobro je, tu je negdje…

– Niko ne zna šta se desilo sa Aleksom, evo već satima ga tražimo. Možda je riješio da danas ne pobjegne sa časova – propitivala se sama sa sobom zabrinuta razredna.

Nažalost, poslije nekoliko sati i Biljana je saznala najgore: Aleksa je nastradao na mjestu nesreće.

 

Last modified on subota, 22 Decembar 2018 11:08

Istočna Bosna