30
Novembar

Damir zaklao strinu i njenog sina, pa svojoj djevojci poslao jezivu poruku

Published in BiH

Zagrebačka policija je par dana danonoćno prikupljala tragove i prekopavala kontejnere u potrazi za nazubljenim nožem oštrice 19 sentimetara

Hrvatska javnost je zgrožena monstrouznim činom Damira Minkovića (35) koji je subotu na spavanju zaklao svoju strinu Mariju Minković (77), kao i njenog posinka Sinišu (50) u njihovom stanu u zagrebačkom naselju Strugama.

 

NAZUBLJENI NOŽ

Zagrebačka policija je par dana danonoćno prikupljala tragove i prekopavala kontejnere u potrazi za nazubljenim nožem oštrice 19 sentimetara, sve dok nisu skupili kockice ovog monstrouznog ubistva. Kako se navodi, ubici prijeti višegodišnja robija, a ono što posebno užasava javnost, jesu njegove riječi koje je uputio svojoj djevojci, kao i njegov stav da će brzo izaći iz pritvora.

– Ja ću se vratiti. Ne brini se. Eto me k tebi za par dana – rekao je Minković svojoj djevojci, kojoj je u subotu ujutro, nekoliko sati nakon ubistva, došao u posjetu autobusom za Beograd.

Milinkoviću je sud odredio jednomesečni pritvor, zbog težine zločina. Ono što sve buni jeste činjenica da novac u kući i sa računa nije diran, pa je koristoljublje sklonjeno sa spiska potencijalnih razloga.

PRETRES STANA

U pretresu ubicinog stana već u predsoblju su bile uočene kapljice krvi za koje je utvrđeno da potiču od njegove strine.

Oduzeto mu je i više raznih predmeta, pa i tri samurajska mača s kojima se fotografisao za Fejsbuk, ali jedna jedina stvar inicijalno je bila misterija za policajce – 32 sentimetra dugačak nazubljeni nož oštrice 19 centimetara, koji nisu uspjeli da pronađu u stanu.

Kasnijom pretragom terena ipak su uspjeli da ga pronađu u kontejneru i to prema dojavam komšija koje su ga vidjele da unezveren ide do kontejnera u sedam ujutru.

Nakon što je ubio strinu koja se otežano kretala i sinovca koji je bio sa posebnim potrebama, on se ukrcao na autobusku stanicu odakle se uputio za Beograd.

Kako navodi Jutarnji list, u razgovoru koji su vodili sa njim, on je rekao da će se sam predati, kao i da nije kriv.

Međutim, uhapšen je istog trenutka kada se autobus pojavio na graničnom prelazu Bajkovo.

Prema izjavama komšija i policije, on je od ranije poznat policiji zbog nekoliko teških i lakših prekršaja.

Autor: jutarnji.hr

Istočna Bosna