05
Novembar

Počela sjednica Vijeća ministara BiH, došli i hrvatski ministri

Published in BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici koja je počela trebalo da razmatra Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH, te Informaciju o primopredaji kasarne „Ušivak“ u Hadžićima.
Sjednica Vijeća ministara dva puta nije održana zbog nedolaska ministara iz hrvatskog naroda, a danas joj prisustvuju ministrica odbrane Marina Pendeš i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda.

Danas bi, također, trebalo da bude razmatrana i Informacija o stanju javne zaduženosti Bosne i Hercegovine na dan 30. juna 2018. godine kao i Informacija o kretanju makroekonomskih pokazatelja za period januar - juli 2018. godine.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe Prijedlog strategije protivminskog djelovanja BiH 2018. - 2025. s Prijedlogom finansijskog plana za provedbu navedene strategije.

Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati i Prijedlog odluke o izdavanju državne garancije po Ugovoru o zajmu (Koridor Vc u RS-u - dio I) između Javnog preduzeća „Autoputevi Republike Srpske“ d.o.o. i Evropske banke za obnovu i razvoj.

(Vijesti.ba / FENA)

Istočna Bosna