17
April

Dodik opet gnusno o Srebrenici: Ja neću da se mirim

Published in BiH

Entitetski predsjednik Milorad Dodik održao je danas konferenciju za novinare u Istočnom Sarajevu.

 

- Bosna i Hercegovina je kolonija i sve se dešava u skladu s tim. Sve je jasno. Mislim da trebamo ići do kraja i dokažemo sav besmisao. BiH je u sistematskoj krizi, ona je napravljena da bude u krizi, Dejton je greška kojom je BIH data strancima na upravljanje. Ja sam danas organizovao sastanak partnera u vlasti, u još jednom, po meni zadnjem pokušaju da dogovorimo neke stvari koje smo ranije dogovarali, a onda Murphy ili predstavnici Bošnjaka, kažu da to ne može, rekao je Dodik.

 

On je rekao da potenciranje priče o Rezoluciju o Srebrenici neće doprinijeti miru.

 

- Zar zaista neko od bosanskih muslimana ili njihovih šefova misle da će potenciranje priče u Ujedinjenim nacijama u aktu koji se odnosi na Srebrenicu doprinijeti pomirenju? Neće. Budite sigurni, neće. Ja neću da se mirim. Neće niko od nas da se pomiri s tim, naveo je Dodik pa nastavio:

 

- Ovog trenutka, za pola sata ćemo imati sastanak ovdje, ako ne možemo da završimo ovdje onda nemamo šta da radimo. I pozivam sve naše ljude na miting sutra. Zašto misle da možemo da živimo zajedno, a da nam lijepe na čelo i leđa takve etikete, rekao je Dodik i dodao:

 

- Nećemo da živimo s vama ako se donese takva odluka. Za Srebrenicu su svi, koji su potraživani od bilo kojeg suda, su procesuirani i osuđeni. A Naser Orić hoda po Sarajevu. Hoćete da se sprdate kako smo genocidaši. Danas otišli Komšić i Bećirović da lobiraju, ja mogu da razumijem stradanje i bol, ali u Srebrenici se nije desio genocid.

 

(Vijesti.ba)

Istočna Bosna