03
Mart

U BiH danas do 19 stepeni, slijede kiša, pljuskovi pa snijeg na planinama

Published in BiH

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi su registrovani na jugoistoku Hercegovine, saopćili su iz Federalnog hidromezeorološkog zavoda (FHMZ).

 

Temperature zraka izmjerene u 7 sati iznosile su: Bjelašnica -2; Sokolac 2; Bugojno i Zenica 4; Ivan Sedlo, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 5; Zvornik 6; Banja Luka, Livno i Sarajevo 7; Široki Brijeg i Trebinje 8; Bihać 9; Mostar 10; Gradačac i Neum 11 stepeni Celzijusevih.

 

- Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme, rijetko uz lokalni pljusak, češće na području Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni.

 

U Sarajevu umjerena naoblaka. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stepeni - navedeno je u saopćenju.

 

Meteorlozi su objavili prognozu za naredna četiri dana.

 

Sutra nas očekuje jače naoblačenje sa jugozapada koje će usloviti kišu i pljuskove. Više padavina se očekuje na području Hercegovine. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 stepeni Celzijusevih.

 

U utorak će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 9 stepeni Celzijusevih. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

 

Za srijedu meteorolozi prognoziraju pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Glavnina padavina se očekuje u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 10 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepni.

 

U četvrtak nas očekuje također pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Ali na planinama će padati snijeg. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5, na jugu zemlje do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8, na jugu zemlje do 13 stepeni Celzijusevih.

 

Istočna Bosna