01
Juli

Neum na udaru jakog nevremena: U nekoliko sati palo kiše koliko je inače padalo u julu i augustu

Published in BiH

Meteorolozi u našoj zemlji za dane vikenda najavili su pogoršanje vremenskih prilika uz jaku kišu i grmljavinu, počevši od juga BiH koji će biti prvi na udaru vremenskih neprilika. U jedini bh. grad na moru već je stiglo najavljeno pogoršanje.

 

Kako je objavljeno na Facebook stranici bhmeteo.ba, u Neumu je za samo nekoliko sati pala toliko količina padavina kakva je do sada bilježena tokom ljetnih mjeseci jula i augusta.

 

"Neum danas na udaru jakog nevremena. U samo nekoliko sati palo je oko 100mm kiše. Takva količina padavina u prosjeku padne za čitav jul i avgust zajedno", javljaju iz bhmeteo.ba.

 

Kako su ranije saopćili iz FHMZ-a, danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Prije podne - kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostalim dijelovima.


Lokalno uz kišu moguća je i pojava grada. Intenzivnije padavine se očekuju na jugu i jugozapadu. Vjetar slab većinom južnog smjera.

 

U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.

Istočna Bosna