Pred novinare su izašli trener Zlatan Nalić i krilni vezni Adnan Džafić.

 

Nalić se kratko osvrnuo na remi u Mostaru:

 

- U Mostaru nismo uzeli sva tri boda, a možda smo i mogli. Bila je to teška utakmica, a sa tim bodom smo otišli na ovu reprezentativnu pauzu. Odmorili smo četiri dana, a onda smo nastavili sa intenzivnim radom. Trebali smo igrati u subotu, no dobili smo još jedan dan za pripremu, a fudbala smo se poželjeli. Protiv Radnika očekujemo dobru utakmicu, te ćemo nastojati da osvojimo tri boda - kazao je Nalić.

 

Strateg tuzlanskog tima nema na raspolaganju sve igrače.

 

- Rustemović je kartoniran, a veoma je bitan igrač za nas. Počeli smo ubacivati i Nikolića koji polako dobija minutažu i ulazi u tim. Pretpostavljam da će on biti zamjena za nedjelju.

 

Petrovićev tim u nedjelju dolazi na Tušanj i on nije nepoznanica za trenera Plavih.

 

- Studirao sam Radnik deset dana u svim segmentima. Nadam se da ćemo u nedjelju popraviti našu igru, a tek onda da pokušamo iskoristiti greške Radnika - kaže Nalić.

 

S druge strane, Adnan Džafić je u plave redove stigao iz Češke početkom sezone, a svoj prvjenac je imao u posljednjem kolu protiv Veleža, kada je Tuzla Cityju donio bod.

 

- Moj prvi gol je bio u Mostaru, samo šteta što je bio za bod, a ne za pobjedu. Iz Mostara se teško donose bodovi, ali možda će i on biti zlata vrijedan. Što se tiče utakmice s Radnikom, radi se o jakoj i čvrstoj ekipi. Ako zabijemo rani gol, bit će nam puno lakše. Ipak, smatram da imamo kvalitet da pobijedimo i dođemo do tri boda - kazao je Džafić.