30
Juli

Tuzla City od 4. minute gubio od GOŠK-a pa velikim preokretom pokazao visoke ambicije

ogometaši Tuzla Cityja otvorili su novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine gostujućom pobjedom protiv povratnika GOŠK-a, a do trijumfa i tri boda došli su nakon preokreta. Konačan rezultat glasio je 4:1 za Tuzlake.

 

GOŠK je puno bolje otvorio meč i na krilima euforije zbog povratka u društvo najboljih u vodstvo stižu u 4. minuti kada je Mandić pogodio za 1:0. Ipak, samo 20 minuta poslije, Mašović pogađa za 1:1 i vraća stvari na početak, a to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

 

Za razliku od prvog, nogometaši Tuzla Cityja puno bolje otvaraju drugo poluvrijeme pa tako u sedmoj minuti nastavka dolaze do drugog gola i preokreta. Strijelac gola bio je Hadžić, a samo sedam minuta nakon toga, tačnije u 59. minuti, strijelac je isti i gostujući tim je imao vodstvo od 3:1.

 

Pitanje pobjednika ovog meča riješio je Mehanović golom u 81. minuti, nakon čega je gostujući tim mirno priveo meč kraju i tako na najbolji mogući način otvorio novu sezonu.

 

Uz ovaj meč, sinoć je odigran duel u Mostaru između Veleža i Zvijezde 09, a koji su Rođeni riješili u svoju korist rezultatom 5:0, dok je večeras na rasporedu meč između Sarajeva i Sloge.

 

Što se tiče ostalih mečeva prvog kola, odgođeni su dueli Zrinjski - Posušje, Željezničar - Igman i Široki Brijeg - Borac.

 

Rezultat i strijelci:

 

GOŠK - Tuzla City 1:4 (Mandić 4', Mašović 24', Hadžić 52', 59', Mehanović 81')

Istočna Bosna