09
Juli

Sa lokacije Borak krenuo “Marš mira” Žepa - Srebrenica - Potočari

Published in Istočna Bosna

Ovogodišnji ''Marš mira'' Žepa - Srebrenica - Potočari počeo je 9. jula s lokacije Borak, a završit će se dan kasnije u večernjim satima u Potočarima.

 

v3

 

Učešće  Maršu mira i ove godine su uzeli mladi iz Sarajeva, Zenice, Mostara, Travnika, Lukavca i Žepe kojih ima oko 200.

 

Kolona je prema Potočarima krenula sa lokacije Borak.

 

Učesnici “Marša mira Žepa - Potočari  su zastali u mjestu Vukoljin stan gdje je održan historijski sat i odata počast na spomen-obilježju pilotima, ljekarima i ostalim poginulim prilikom rušenja helikoptera Armije RBiH na Igrišniku.

 

v2

 

“Marš mira 2019” Nezuk - Potočari i Žepa - Potočari  protiču po planu i bez problema, zadovoljni smo ponašanjem učesnika u “Maršu mira” svi poštuju kodeks ponašanja. Mi ništa ne prepuštamo slučaju i najviše vodimo računa o sigurnošću učesnika "Marša mira" i ako procijenimo da zbog loši vremenski uslova i teške staze kretanja moglo biti povreda, odustat ćemo od te trase.

Imamo učesnike iz cijelog svijeta kao i BiH, većina je mlađe generacije, što nam je veoma drago – potvrdio je za naš portal u Vukoljin stanu predsjednik Organzacionog odbora za oblježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a" Srebrebrenica iz jula 1995. godine Hamdija Fejzić.

 

IB.com

 

Last modified on utorak, 09 Juli 2019 14:20

Istočna Bosna