15
Maj

Duraković o kandidaturi: 'Da li sam "luzer", reći će građani, ne politički uhljebi'

Published in Istočna Bosna

Ćamil Duraković, bivši načelnik Opštine Srebrenice odlučio se kandidovati za predsjednika/potpredsjednika bh. entiteta RS.

Danas se na svom Facebook profilu oglasio te razjasnio šta znači samostalna kandidatura.

 

"Moja samostalna kandidatura znači samofinansiranje, samostalno sakupljanje potpisa i pokazuje moju nadstranačku orijentaciju, a sa druge strane daje priliku strankama, koalicijama, platformama da podrže gotovog kandidata koji je, ako niko neće s njim, bar spreman da pokuša unijeti jedan novi dah i duh u političku arenu u BiH i naročito entitet RS.

 

Nisam opterećen funkcijom (ako je smatrate mojim ciljem), ali ciljem jesam, jer sam ga učinio životnim. Funkcija kao takva nije cilj nego sredstvo, instrument za ostvarivanje cilja, koji je i meni i probosanskim strankama i građanima vjerujem isti = stabilna, napredna, zajednička država BiH u kojoj će naša djeca živjeti slobodno, neopterećeno i bez bremena prošlosti. Nije narciosoidno ovako misliti, kao što neki kažu", kaže Duraković.

 

Ističe da se taj cilj mogu ostvariti samo oni koji rade zajedno, vuku i guraju u istom smjeru.

 

"Na tom putu Ćamil nema problem stati uz bilo koga, a ni protiv bilo koga, a pritom nikome nije neprijatelj, naprotiv. Svima sam prijatelj i brat, a ko ne želi mene za prijatelja, ja tu ne mogu ništa učiniti. Ne može biti da je loše sve što Ćamil uradi, a dobro sve što drugi rade", naveo je Duraković.

 

Odgovorio je i na pitanje zašto se kandidirao.

 

"Zato što naš cilj nije ostvaren, a sa sadašnjim kandidatima kao "uhljebima" neće ni biti, jer ljudi na koje se tipuje nisu najbolji među nama i ja, žao mi je, ne mogu protiv sebe.

 

Do sada sam možda bio sam... više nisam, hvala Bogu... Imam vas...", zaključuje Duraković.

 

A da li sam "luzer", reći će građani, a ne politički uhljebi, koji samostalno nikada ništa ne bi mogli napraviti pa ni potpise za kandidaturu skupiti.

Last modified on nedjelja, 15 Maj 2022 07:18

Istočna Bosna