05
Mart

Bošnjački odbornici u Srebrenici ipak će prihvatiti osvojene mandate

Published in Istočna Bosna
Srebrenica: Bošnjaci imaju pet madnata (Foto: D. S./Klix.ba)
Srebrenica: Bošnjaci imaju pet madnata (Foto: D. S./Klix.ba)
 

Predstavnici probosanskih stranaka ipak će prihvati mandate koje su osvojili na izborima u Srebrenici, i tako ući u skupštinu ove lokalne zajednice, rečeno je za Klix.ba.

Ovo je, kako nam je rečeno, dogovoreno na sastanku koji je održan jučer u Sarajevu, a kojem su, osim predstavnika srebreničkih vijećnika, prisustvovali i lideri političkih stranaka.

"Prevladalo je mišljenje da je bolje prihvatiti mandate i ući u Skupštinu te na taj način nastaviti borbu", rekao nam je naš izvor koji nas je zamolio da ga još ne imenujemo jer bi danas trebalo biti izdato zvanično saopćenje o tome.

Podsjetimo da su predstavnici koalicije "Moja adresa: Srebrenica" bojkotirali ponovoljene izbore u Srebrenici 21. februara te da su najavili da neće prihvatiti mandate u Općinskom vijeću.

Ova koalicija je uprkos bojkotu osvojila pet mandata, jer su uračunati i podaci od 15. novembra s onih mjesta koja nisu poništena.

No, od neprihvatanja madnata se odustalo i to je, kako nam je preneseno, opći stav.

Ovo je, kako nam je rekao naš sagovornik, dio šireg dogovora o Srebrenici. Lideri političkih partija u Sarajevu istovremeno su se obavezali da će poduzeti niz ekonomskih i političkih mjera kako bi se poboljšali uvjeti života u ovoj općini.

Last modified on petak, 05 Mart 2021 11:38

Istočna Bosna