28
Novembar

NIKAD CRNA GORA KAKVU VUČIĆ SANJA: HILJADE LJUDI NA PROTESTIMA U PODGORICI

Published in Svijet

Više hiljada građana okupilo se i večeras ispred Skupštine Crne Gore na trećem protestu pokreta Ima nas. 

 

 Zahtijevaju povlačenje izmjene Zakona o predsjedniku, deblokadu Ustavnog suda, kao i hitne vanredne parlamentarne izbore.
 

 Građani nose zastave Crne Gore, SAD-a, EU, kao i transaprente na kojima piše “Ima nas”, “Ne damo te Crna Goro”…

 

 Okupljena masa uzvikivala je “Vučiću, pe*eru!”
 

Predrag Vušurović, građanski aktivista, je poručio da sporni Zakon o predsjedniku mora biti povučen.

 

 Tražimo održavanje izbora kako bi Crna Gora dobila državnu odgovoru Vladu koja će raditi u korist građana. Nas 35 hiljada je do sad potpisalo peticiju. Na svojim ulicama i pločnicima Crna Goro skupljaš snagu i ljude i tek ćeš. Snagu da jasno svima kažes da ne umiješ da se bojiš i šta nećeš dozvoliti. Nikad Crna Gora kakvu Vučić sanja – poručio je.

 

 

Prema njegovim riječima, “neće Dritanov spektakl” već stabilnu Crnu Goru.

 

  • Neka neko javi Abazoviću predstava je gotova, a zavjesa pada. Ne u tu Vučićevu otvorenu jamu. Ne da budemo slugama sluge. Mi ćemo ipak čekati Uniju. Nije Ustavni sud jedini koji nas ovako zbira, kupi nas sud istorije pred kojem ovako složna izlaziš, Crna Goro čiste i mirne savjesti – poručio je on.

Funkcioner Liberalne partije (LP) Vido Drašković poručio je da je krajnje vrijeme da se probudimo.

 

  • Dosta je bilo spavanja, noći i mraka, zato vam neću poželjeti dobro veče, no ću dolazeći iz Kotora, poželjeti dobro jutro probuđena Crna Goro. Sviće crnogorska zora. Svjetlost plamena zapaljene zublje razagnaće mrak koji se opasno nadvija nad Crnom Gorom – kazao je on.

Zastupnica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković sa večerašnjeg skupa poručila je da Crnu Goru nikada pokoriti neće, a imala je i poruku za premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića: “Otvoreni Balkan možes mačku o rep”.

 

  • Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Albanci, Hrvati, Muslimani, Romi…., građani Crne Gore. Ima nas naravno vazda nas je bilo da anticrnogorsko, antigrađanskoj, antievropskoj, primitivnoj, nacionalističkoj, velikosrpskoj politici kažemo veliko NE. Ne kao Lovćen, ne kao Durmitor ne kao Rumija… – istakla je poslanica SDP-a, prenosi CdM.me.
Last modified on ponedjeljak, 28 Novembar 2022 19:58

Istočna Bosna