18
Decembar

Voditeljica zaplakala kada je čula priču djevojke Derviše

Published in BiH

Prije dvije godine ova mlada Bišćanka dobila je prve simptome autoimmune bolesti Sistemska skreloza

Postoje momenti kada i novinari emisije “Ispuni mi želju”, i pored na stotine teških životnih priča koje su čuli, ne mogu više kontrolirati emocije. Ma koliko se trudili da pred uključenim kamerama ostanu pribrani, nađu se u situacijama kada ih težina nečijeg života, priče, okrutne sudbine – savlada.

Potresena pričom 20-godišnje Derviše Fazlić, bila je novinarka Merima Gosto. Jednostavno, kako nam reče, nije bilo moguće da se izbori sa suzama koje su sama krenule…

– Nikada u životu nisam upoznala hrabriju osobu. U pored svih nedaća koje su zadesile ovu hrabru djevojku, njoj osmijeh ne silazi s lica. Toliko hrabrosti u jednoj djevojci. Susretala sam se sa užasno teškim situacijama na terenu, ali prvi put su me pred kamera slomile emocije – kazala nam je novinarka emisije “ispuni mi želju” Merima Gosto.

Prije dvije godine ova mlada Bišćanka dobila je prve simptome autoimmune bolesti Sistemska skreloza. Od tada je njen život postao drugačiji, teži… Ali bez obzira na sve s čim se susrela, u Derviši i dalje živi pozitivan duh.

U vrijeme naše posjete, Derviša je bila kući. Trenutno se nalazi na liječenju u Tuzli.

-Majka se maksimalno posvetila meni. Pomaže mi i oko osnovnih stvari. Uz njenu pomoć se hranim, kupam… – iako teško bolesna, nasmijanog lica priča nam Derviša.

Priču o njenom životu možete gledati u četvrtak od 21 sat u emisiji “Ispuni mi želju” Hayat TV.

Istočna Bosna