12
Avgust

Još niko nije uhapšen zbog online podrške monstrumu iz Gradačca, FUP prikuplja podatke

Published in BiH
Još niko nije priveden zbog podrške na društvenoj mreži Instagram monstrumu Nerminu Sulejmanoviću nakon ubistava koje je počinio u Gradačcu, a sve prenosio uživo.
 
 
Odsjek Federalne uprave policije (FUP) za cyber kriminal je započeo aktivnosti na prikupljanju podataka i evidentiranju osoba koje su podržavale ubicu i veličale njegove zločine u petak u Gradačcu. Ovo je potvrđeno za Klix.ba iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.
 
 
"Federalna uprava policije u saradnji s nadležnim tužilaštvom započet će s postupkom lociranja i dokumentovanja svih pojedinaca koji su svojim objavama širili mržnju, podržavali i veličali ubistvo i ubicu i to ne samo na Instagramu već i na svim drugim društvenim mrežama", naveli su.
 
 
Nakon monstruoznog zločina video na kojem je zabilježeno ubistvo te kasnije obraćanje ubice uklonjeni su sa Instagrama jučer.
 
 
Podsjetimo, prije samoubistva, Sulejmanović se javio uživo na društvenoj mreži Instagram i to u vrijeme dok je trajala intenzivna policijska potraga za njim. Njegov snimak uživo na Instagramu pratile su hiljade ljudi, u jednom trenutku, a od nekih je, koliko god to zvučalo monstruozno i stravično, dobio podršku.
 
 
Tako su neki pratitelji pisali poruke podrške poput: "Bravo, kralju", "Svaka čast, krvi", "Nek si ih, a nek si ti živ" - bili su neki od komentara.
 
 
Sulejmanović je iz pištolja usmrtio svoju bivšu suprugu i dva muškarca, oca i sina. Ranio je jednog policajca, te još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama u Gradačcu. Nakon toga je izvršio samoubistvo.

Istočna Bosna