08
Novembar

Dodik omekšao: Eskobar i ja moramo sarađivati

Published in BiH

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da svi procesi u BiH treba da budu politički, a oni koji "zveckaju oružjem" treba da budu predmet brzih intervencija međunarodnih snaga.

 

Dodik omekšao: Eskobar i ja moramo sarađivati

 

Na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu, održanoj nakon sastanka sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom, Dodik je rekao da niko ne smije upotrebaljavati oružje protiv drugih, niti da rat uzme kao opciju za rješavanje pitanja u BiH.

 

"Stalno pominjanje konflikta, rata ili nečega sličnog, i Eskobar i ja smatramo temom koja nema realnog osnova i da su rat spominjali oni koji su htjeli da atmosferi dodaju dodatno nepovjerenje", rekao je Dodik i naglasio da rat, kao opcija, ne postoji.

 

Dodik je rekao da je na sastanku sa Eskobarom konstatovano da je neophodno sačuvati mir u BiH.

 

Član Predsjedništva BiH je rekao da se i Eskobar zalaže za poštovanje Dejtona.

 

"Oni to vide u nekoj drugoj dinamičkoj formi, formi koja je vezana za stalno otimanje Republici Srpskoj, stalnu destabilizaciju Republike Srpske. Mi ne dijelimo vriejdnosti BiH. Mi smo za ustavnu BiH i ja sam njega upoznao sa našim namjerama", istakao je Dodik.

 

On je ponovio da su sve akcije koje sprovodi vlast u Republici Srpskoj ustavne, te da nije namjera ni cilj urušavanje teritorijalnog integriteta BiH. 

 

(Srna)

Istočna Bosna