24
Maj

BAJRAM-NAMAZ KLANJAN U SREBRENICI: NEMOJTE ZABORAVITI ŠEHIDE I NJIHOVE MAJKE

Published in Istočna Bosna

Uz poštivanje mjera zaštite od koronavirusa, Bajram-namaz u srebreničkoj općini klanjan je u sedam aktivnih džemata. Klanjalo se u obnovljenim džamijama u Gornjim Potočarima, Osmačama, Sućeskoj, Osatu, Dobraku i Luci, najudaljenijem selu ove općine.

 

Avaz
 

Centralna bajramska svečanost održana je u prepunoj Bijeloj džamiji i njenoj avliji u centru Srebrenice i prvoj obnovljenoj gradskoj džamiji. Bajram- namaz i prigodnu hutbu predvodio je Damir ef. Peštalić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Srebrenica.

 
  • Bajramske blagdane iskoristite posjetom roditelja, rodbine, komšija i prijatelja. Nemojte zaboraviti šehide i njihove majke. Prilika je da jedni drugima oprostite na učinjenom grijehu, pomirenju i zajedničkom druženju. Molite Boga da uvijek bude mir i da se zlo nikada i nikome ne ponovi – poručio je vjernicima ef. Peštalić.
Avaz

Podsjećajući da je drugi dan ramazanskog Bajrama Dan šehida, Peštalić je naglasio da zbog nastale situacije zbog pandemije, ovog Bajrama neće biti organiziranih posjeta mezarlucima.

  • To treba obaviti pojedinačno i u grupi s članovima porodica- pojasnio je.
Last modified on nedjelja, 24 Maj 2020 10:45

Istočna Bosna