02
Mart

POLAKO, U JEDNOM PRAVCU: ‘BEOGRAD PORUČIO DODIKU DA PAKUJE KOFERE ZA MOSKVU’

Published in Svijet

"Bosna i Hercegovina je u Generalnoj skupštini UN-a glasala u korist rezolucije za punu osudu ruske agresije na Ukrajinu".

 

“Rusija je potpuno diplomatski izolovana. Ovo više nije ‘ukrajinska kriza’ ovo je ruska kriza, jer tek sada počinje politička, ekonomska i vojna kriza koju je svojoj zemlji prouzrokovao Vladimir Putin. Isto važi i za njegove balkanske vazale Milorada Dodika i Dragana Čovića. Vučić se izvukao?”, komentar je Erola Avdovića, izvještača iz New Yorka nakon glasanja na sjednici Generalne skupštine UN-a na kojoj je usvojena Rezolucija kojom se osuđuje ruska invazija na Ukrajinu.

 

“Bosna i Hercegovina je u Generalnoj skupštini UN-a glasala u korist rezolucije za punu osudu ruske agresije na Ukrajinu. BiH je također konsporzolisala rezoluciju. Bravo Sarajevo – na pravoj smo strani historije. I 193 države članice Generalne skupštine UN usvajaju rezoluciju o osudi agresije Ruske Federacije na suverenu državu Ukrajinu članicu Ujedinjenih nacija. Za usvajanje je tražena dvotrećinska većina prisutnih. 141 za USVOJENO. Samo 5 zemalja članica UN-a protiv i 35 uzdržanih; 181 država članica je predstavljena za glasanje; 12 se nije pojavilo u Generalnoj skupštini UN.

 

I tako je Beograd u New Yorku iz UN-a poručio Dodiku da pakuje kofere za Moskvu. Polako u jednom pravcu. Bosna i Hercegovina kao država svih njenih građana bez obzira na nacionalnost ili bilo koju drugu afilijaciju pobjeđuje. Blagoslovljen bio današnji dan 2. mart 2022 i hvala veliko. Ukraijina uz vas smo”, istakao je Avdović.

 

Pojasnio je da nije mogao vjerovati da srbijanski ambasador u UN-u Nemanja Stevanović u New Yorku najavljuje da će Srbija glasati za osudu ruske agresije na Ukrajinu, ali da se uvjerio kada su prikazane tabele glasanja.

Istočna Bosna