20
Juli

FEJZIĆ: ISPOŠTOVANE SVE EPIDEMIOLOŠKE MJERE PRILIKOM SVIH AKTIVNOSTI TOKOM OBILJEŽAVANJA 25. GODIŠNJICE GENOCIDA

Published in Istočna Bosna

Sve epidemiološke mjere prilikom svih aktivnosti u okviru obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici su ispoštovane, saopćeno je iz Organizacionog odbora obilježavanja 25. godišnjice genocida, prenosi Anadolu Agency (AA).

 

hamdija fejzzičć vijesti1
 
 

U proteklim danima, kako su podsjetili, u javnosti su se pojavile razne dezinformacije u vezi “Marša mira 2020”. Između ostalog pojavile su se informacije da se Fadil Novalić, premijer Federacije BiH zarazio koronavirusom nakon učešća u “Maršu mira”, potom i razni zlonamjerni komentari, kao i očekivanja pojedinaca i grupa da se nakon “Marša mira” i obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurnoj zoni UN-a” Srebrenica iz jula 1995. godine “pojavi klaster i veliki broj oboljelih”.

 
  • Još jednom naglašavamo da su sve epidemiološke mjere prilikom svih aktivnosti u okviru obilježavanja godišnjice ispoštovane. Članovi i rukovodstvo Organizacionog odbora, kao i članovi pododbora zaduženog za ‘Marš mira’ su u proteklim danima testirani na COVID-19. Ovim putem obavještavamo javnost da su nalazi svih testiranih negativni na koronavirus. Zahvaljujemo se svima koji su doprinijeli da se 25. godišnjica genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica iz jula 1995. godine obilježi dostojanstveno kako to žrtve genocida i zaslužuju – istakao je Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.
Last modified on ponedjeljak, 20 Juli 2020 18:45

Istočna Bosna