02
Januar

INTELIGENTNA ŽENA ZNA DA MUŠKARCU NE TREBA VJEROVATI – PSIHOLOG OBJASNIO ZAŠTO

 Teško da ima i jedan muškarac koji bar jednom u životu nije slagao svoju ženu. Lično poznajem dosta primjera koji ženi pričaju jednu priču a rade skroz drugu. Inteligentna žena je svjesna toga, zato dobro vodi računa da ništa ne izmakne slučaju.

 

Inteligentna žena vrlo dobro zna procjeniti svog muškarca kada je laže, a kada govori istinu. Veoma dobro zna uočiti laž prateći njegove pokrete tijela, izgled lica, očiju. A ponajviše treba obratiti pažnju na njegov glas. Podrhtavanje u glasu je jasan znak kada muškarac pokušava sakriti istinu.

 

Inteligentna žena će vrlo brzo naučiti svog muškarca pameti. Ona na miran i kulturan način da do znanja svom muškarcu kako se može ponašati prema njoj. Svjesna je da se muškarci potajno plaše inteligentnih žena, pa to veoma pametno okreće u svoju korist.

 

Takođe je i svjesna, muškarca kad jednom nauči pameti zna da više neće imati problema sa njim. Žargonski rečeno: "Može ga prevesti žednog preko vode".

 

Inteligencija jedne žene ne ogleda se u tome da na buran način riješava neke stvari. Poznate su po tome da do svog cilja dolaze striktno mirnim putem. Jasno im je da svaki muškarac ima svoj ponos koji će prelomiti samo ukoliko nađu njegovu slabu tačku.

 

Savjet svim ženama:

 

Kada procjenite da vaš muškarac nije onakav kakav vam se predstavljao, istog momenta isključite emocije a uključite mozak. Jer samo hladne glave moći ćete donositi prave odluke.

 

Svađa vam ništa dobro neće donjeti. U nekim situacijama ako vidite da ne možete izaći na kraj, uvijek imate opciju razvesti se. Bolje i dobar razvod nego loš brak. Morate shvatiti da ništa na svijetu nije vrijedno toga da bi ste narušili vaše zdravlje. 

 

Autor teksta: E.T/ dome-moj.blogspot.com

Istočna Bosna