08
Juli

Donesena odluka o opozivu načelnika opštine Bratunac

Published in Istočna Bosna

Odbornici Skupštine opštine Bratunac danas su izglasali odluku o pokretanju opoziva načelnika opštine Srđana Rankića i za 7. avgust najavili referendum na kojem će biti utvrđeno da li uživa povjerenje građana 

Za opoziv je glasalo 19 prisustnih od ukupno 25 odbornika, koliko broji saziv bratunačkog parlamenta.

Imenovana je i komisija za realizaciju ove odluke i sprovođenje referenduma za čijeg je predsjednika imenovana Ivana Nedeljković, sekretar Skupštine i aktuelni predsjednik Opštinske izborne komisije.

Usvojena je odluka da se iz budžetskih rezervi opštine obezbijedi 90.000 КM za sprovođenje referenduma o povjerenju Rankiću.

Кao razlozi za opoziv navedeni su potpuni izostanak saradnje načelnika sa Skupštinom opštine, veliko povećanje dugova i neizmirenih obaveza opštine Bratunac u posljedih nekoliko mjeseci, nezakonito zapošljavanje, neizvršenje predizbornih obećanja i projekata čija je realizacija bila u toku prije 18 mjeseci kada je Rankić preuzeo dužnost.

Nakon sjednice Skupštine opštine, kojoj Rankić nije prisustvovao, on se oglasio saopštenjem u kojem demantuje kao netačne i zlonamjerne ocjene sa skupštinskog zasjedanja, te iznosi podatke o navodnom nezakonitom zapošljavanju pojedinaca iz Bratunca u neke republičke firme, kao i optužbe na račun pojedinih odbornika.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Bratunac odbornici su razmatrali i situaciju u komunalnom preduzeću “Gradska čistoća”, u poljoprivrednom DOO “Malina”, te o stanju u bratunačkom sportu.

Кonstatovano je da je stanje poražavajuće u tim subjektima i da je neminovno pristupiti sistematskom i stručnom rješavanju nagomilanih problema u tim oblastima, čemu doprinos želi dati i Skupština opštine.

Istočna Bosna