16
Septembar

Smijenjen Ćamil Duraković, novi predsjednik Skupštine općine Srebrenica Salko Tursunović

Published in Istočna Bosna

Ćamil Duraković smijenjen je sa funkcije predsjednika Skupštine općine Srebrenica uz 15 glasova za i jedan protiv.

 

Prethodno su bošnjački odbornici napustili sjednicu, osim odbornika Salke Tursunovića, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Na Durakovićevo mjesto, predsjednika Skupštine općine Srebrenica, izabran je upravo Tursunović, potvrdio je potpredsjednik Skupštine Radomir Pavlović, javio je BHRT. Tursunović je odbornik sa liste "Moja adresa: Srebrenica".

 

- Meni je bila čast da je mene na ovu poziciju predložio Klub odbornika Moja adresa Srebrenica i DF-a. Ne želim da odem s ove pozicije kao neko koga je neko etiketirao kao nacionalistu, srbomrsca, nekoga ko krši akte i zakone. Nastojao sam da radim po zakonu. Bošnjaci su bili opredijeljeni da rade u korist svih građana. Često smo govorili da nam utjecaji dolaze sa strane i da to utječe na nas ovdje - rekao je Duraković.

 

On smatra da su "Bošnjaci pokazali hrabrost ulaskom u vlast".

 

- Bošnjaci su pokazali političku hrabrost kada smo ušli u vlast kako bismo deblokirali rad lokalne zajednice. Danas direktno svjedočimo političkoj naredbi Milorada Dodika i drugih srpskih stranaka da se mene smijeni. Ja neću prestati govoriti. To je sigurno i nastavit ću govoriti ovdje u Skupštini i na svim mjestima gdje treba o problemima građana. Svima je jasno da ulazimo u političku krizu u Srebrenici - rekao je Duraković nakon smjene za Anadoliju.

Istočna Bosna