- Kao odgovoran političar želim da se javno ogradim od jučerašnjih dešavanja na sjednici Skupštine općine Srebrenica i izbora Ćamila Durakovića za predsjednika Skupštine općine. Smatram da je ovaj prijedlog loš za sveukupnu političku klimu u Srebrenici i da neće ništa dobro donijeti. Čovjek koji je odgovoran za destabilizaciju naše općine i stvaranje jaza između građana iz oba naroda, manipulator koji je svojim zalaganjem doprinio da iz reda njegovog naroda izgube najmanje tri odbornika ne smije nositi ovu ogromnu funkciju i voditi lokalni parlament.

 

Želim naglasiti da odgovornost moraju preuzeti oni koji su dali glas za ovaj prijedlog, a prije svega Srbi. Ovo je šamar meni kao načelniku, svim građanima Srebrenice, odbornicima koji nisu podlegli pritiscima i ucjenama, a posebno srpskom narodu. Pozivam one koji odlučuju u našoj Skupštini da preispitaju ovaj prijedlog i da na čelo Skupštine postave osobu koja će raditi u interesu svih građana i na ekonomskom prosperitetu naše općine. Ćamil Duraković nije ta osoba i pokazao je to više puta u svojim istupima - kazao je Grujičić.

Novi predsjednik SO Srebrenica Ćamil Duraković kaže da je Klub odbornika Inicijative "Moja adresa: Srebrenica" ostao da bude u dijelu vlasti koja im pripada, a ne pripada Grujičiću i njegovim poslušnicima. U izjavi za Faktor ističe da su pokazali kako su civilizovani ljudi spremni na dijalog.

 

- Nažalost, Grujičić je dokaz da je on taj remetilački faktor. Odlično zna da neće moći s nama onako kako je to planirao sa svojim velikim prijateljima i poslušnicima. Koliko ja imam informacija, za zamjenika načelnika umjesto Hamdije Fejzića planirao je svog vrlog prijatelja Begu Bektića. Tražio se samo jedan Bošnjak među nama koji bi prihvatio Mladenove uvjete, ali nije u tome uspio, mi smo ostali jedinstveni i tako će i dalje biti. Nadao se da nećemo prihvatiti sporazum sa SNSD-om, ali sa ovom današnjom izjavom samo je potvrdio da smo apsolutno u pravu što smo pristali uzeti onaj dio vlasti koji nam je narod dao svojim glasovima - navodi Duraković.

 

Naglašava da Grujičić samo nanosi štetu Srebrenici, te da pokušava napraviti razdor među bošnjačkim odbornicima.

 

- Čovjek očigledno ima problem sa mnom jer mu ove četiri godine dok je provodio politiku nasilja, Bošnjake marginalizirao, nisam šutio i ukazivao sam na njegove zloupotrebe. Ako neko misli da sam došao na čelo Skupštine da bih imao plaću i da bih šutio, grdno se prevario. Za svaku njegovu nepravilnost obavijestit ću javnost i sve ono što je u interesu građana javno ću objavljivati. Ima problem sa mnom jer ja neću šutjeti. Ja nemam nikakav problem, on je načelnik, nažalost, koliko god nam smetalo ili ne, ali zbog Bošnjaka, ali i ostalih građana u Srebrenici spreman sam na saradnju, kao i svi odbornici inicijative "Moja adresa: Srebrenica". Ova je reakcija dokaz da smo mu poremetili planove - zaključuje Duraković.