Print this page
16
Mart

Vučić ponovo drami: Žele da me javno strijeljaju, ništa neću potpisati

Published in Svijet
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras na press konferenciji da Srbija još nije dobila nacrt onoga što želi EU o pitanju Kosova.

 

"Radio sam sa njima tri dana po tom pitanju, mi smo dostavili svoj prijedlog, a Albanci svoj. Ništa još nismo dobili iz Brisela i taj papir i dalje, do danas do 18 sati ne postoji", rekao je Vučić nakon sastanaka prethodnih dana sa Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom.

Istakao je da ne postoji taj papir i da čim bude postojao da će da obavijesti javnost i ukazati šta je loše ili dobro, ako tog dobrog bude bilo u nečemu, što je za Srbiju svakako teško.

 

"Šutio sam danima o Kosovu. Prethodnih smo dana razgovarali o tome šta je potrebno da bi se stiglo do normalizacije odnosa sa Prištinom. Normalizacija za mene nije eufemizam za priznanje Kosova de fakto ili de jure. Normalizacija koju smatram potrebnom je da imamo bolje odnose sa Albancima nego što ih imamo danas i da pokušamo da živimo koliko je moguće zajedno i koliko jedni pored drugih", izjavio je Vučić.

 

Predsjednik Srbije je naveo da u Ohridu nije i neće biti nikakav sudbonosni dan i da nije nikakav problem u tome šta se potpisuje, nego što se svi nadaju da će on da potpiše.

 

"Nikoga na političkoj i javnoj medijskoj sceni nije briga ništa oko Kosova. Јedino za čime brinu to je da imaju priliku da izvrše javno strijeljanje na predsjednika Srbije. Oni se svi nadaju, oni koji organizuju protest ovdje sutra, i ovi drugi, svi se nadaju da ću da potpišem da bi mogli da traže moju glavu na tacni, kao da sam ja pravio taj plan, a ne zato što bi bili uplašeni ili nezadovoljni ili nesretni što bi taj plan bio prihvaćen. Naprotiv, ništa neću potpisati", istakao je Vučić.

 

Dodao je kako ne očekuje da će se u subotu u Ohridu dogoditi ništa specijalno ni epohalno, kako neki, prema njegovim riječima žele da prezentuju.