04
Februar

Dijelove EU pogodila velika snježna oluja, poginule najmanje dvije osobe

Published in Svijet

Nekoliko popularnih skijališta zatvoreno je za vikend

 

Obilansnijeg uzrokovao je nesreće i rasprostranjene nestanke struje u Slovačkoj, Češkoj i Poljskoj, gdje su danas najmanje dvije osobe poginule u vremenskim nepogodama. 

U Cisiecu, na jugu Poljske u blizini granice sa Slovačkom, starija je žena umrla nakon što je u oluji stablo palo i teško oštetilo njezin dom. Vatrogasci su pronašli umirovljenicu u kući, rekao je glasnogovornik vatrogasaca novinskoj agenciji PAP.

 

Žena je također poginula u blizini sjeverne luke Gdanjsk kada je njezin automobil udario u stablo, prema kanalu TVN24, koji je izvijestio o više od 140 prometnih nesreća povezanih s jakim snježnim padalinama i skliskim cestama.

 

U sjevernoj Slovačkoj vlasti su proglasile “vanredno stanje” u 27 općina, što dopušta posebne izvanredne mjere i ograničenja, izvijestila je novinska agencija TASR. 

Nekoliko popularnih skijališta zatvoreno je za vikend.

 

Kako javljaju slovački mediji, u lančanom sudaru na autoputu D1 blizu grada Poprad učestvovalo je više od 30 vozila. 

Stanovnici regionalne prijestolnice Žiline i obližnjih gradova pozvani su da ne napuštaju svoje domove osim ako je to apsolutno neophodno.

 

U Češkoj su stabla koja su pala na dalekovode ostavila desetke hiljada  kućanstava bez struje, izvijestila je novinska agencija ČTK. 

U blizini mjesta Jablonné nad Orlicí, prema poljskoj granici, službe hitne pomoći morale su spašavati dvoje ozlijeđenih iz njihova automobila nakon što je na njega palo stablo.

Last modified on subota, 04 Februar 2023 21:01

Istočna Bosna