Poručio je da je "Bakir Izetbegović bez sumnje najveći neprijatelj Dejtonskog sporazuma i da je svojom posljednjom izjavom najavio rušenje Bosne i Hercegovine i destabilizaciju čitavog regiona".

 

- Izetbegović je bez sumnje najveći neprijatelj Dejtonskog sporazuma, ali i postojanja dejtonske Bosne i Hercegovine. I do sada je svojim nastupima rušio ustavni poredak i Dejtonski sporazum, ali izjavom da ne mogu SNSD i HDZ BIH da 60 posto probosanaca svedu na jednu trećinu, najavio je rušenje BiH i destabilizaciju čitavog regiona - saopćio je Vulin, prenosi Tanjug.

 

Kako je naveo, "građanski rat u Bosni i Hercegovini je počeo nasilnim uvođenjem principa jedan čovjek, jedan glas i porukom Srbima da će u zemlji u kojoj su rođeni zauvijek biti manjina, raja bez prava da odlučuju o sebi".

 

- Ponavljati iste postupke, a očekivati različite posljedice jedna je od definicija ludila. Očekujem da će Christian Schmidt oštro reagovati i uvesti sankcije Izetbegoviću, a da će se bar sastati Vijeće za provođenje mira i da će zaustaviti ludilo prije nego bude kasno - izjavo je on.

 

Šta je to što je zasmetalo ovoga puta Vulinu?

 

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, predsjednik SDA je kazao da SNSD i HDZBiH nemaju pravo reducirati 60 posto probosanskih snaga u jednu trećinu vlasti.

 

- Bit će izbora i pobijedit će snage koje žele dobro i mir u ovoj zemlji. Ja zovem naše komšije da budu skupa sa nama u tome, da gradimo zemlju iz koje mladi neće morati odlaziti – kazao je Izetbegović.

 

Vulin je često poručivao "da je jedini radikalni nacionalista koji može da destabilizuje Bosnu i Hercegovinu Bakir Izetbegović". Za izmišljeni "atentat" i iscenirani napad na Vučića u Potočarima, Vulin je optuživao upravo Izetbegovića.

 

- Što bude više Bakira, to će biti manje BiH. Kada Srbe sljedeći put budu pitali zašto ne žele da žive u unitarnoj BiH uređenoj kao nasljedni begovat Izetbegovića, bit će dovoljno da se pročitaju Bakirovi izljevi mržnje, kada se iskompleksirani i neostvareni Alijin sin poželi poslušne raje i danka u krvi. Teorije o dobrim i lošim narodima na Balkanu su izgovarali Hitlerovi gaulajteri, pa zato nije ni čudo što Bakir Izetbegović, unuk vojnika SS Handžar divizije i ne zna ništa drugo da misli i kaže - jedna je od Vulinovih izjava.

 

Uvijek treba imati na umu da sve što izgovori Vulin u javnosti, nije njegov lični stav, već zvanični stav i Vlade Srbije i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Mali Šešelj izgovara javno sve ono što njegov šef misli, ali je lukav i oprezan u izjavama.