05
April

Britanci objavili novu kartu ratišta u Ukrajini, došlo je do ogromne promjene

Published in Svijet

Prema ovoj karti, praktički cijeli sjever zemlje je oslobođen, uključujući i toliko spominjanu nuklearku Černobil. Ostala su tek dva džepa uz samu granicu s Bjelorusijom gdje se još vode borbe

 

 

Na najnovijoj britanskoj karti objavljenoj u ponedjeljak poslijepodne vidljive su ogromne promjene u odnosu na ranije britanske karte.

 

Britansko ministarstvo odbrane, koje od početka rata u Ukrajini svaki dan objavljuje kartu sa stanjem na ratištu, označilo je velika područja oko Kijeva oslobođenima.

 

Ukrajina je još za vikend objavila da su oslobodili ogromna područja sjeverno, sjeveroistočno i sjeverozapadno od Kijeva, a Britanci su sad ažurirali kartu. Tako se na novoj britanskoj karti vidi da su Rusi potpuno odbačeni od Kijeva i okolin te da su prisiljeni povući se sve do granice s Bjelorusijom.

 

Prema ovoj karti, praktički cijeli sjever zemlje je oslobođen, uključujući i toliko spominjanu nuklearku Černobil. Ostala su tek dva džepa uz samu granicu s Bjelorusijom gdje se još vode borbe.

 

Karta bilježi i ogromno oslobođenje teritorija od Kijeva prema istoku.

 

Ispod je usporedba stanja u ponedjeljak i onog u nedjelju. Valja dodati da na terenu nije do ove promjene došlo u jedan dan, već su sad Britanci odlučili detaljno ažurirati kartu i time su potvrdili da smatraju da su ta područja pod kontrolom Ukrajine.

 

Ovako su stvari izgledale u nedjelju:

 

 

 

A ovo je stanje u ponedjeljak: