27
Mart

DO SADA MU JE ORBAN BIO NAJBLIŽI SARADNIK U EU: KOŠTAT ĆE TE MNOGO VIKTORE!

Published in Svijet

Predsjednik Poljske Andrzej Duda izjavio je u Varšavi da ne razumije popustljivi stav mađarskog premijera Viktora Orbana prema Rusiji koja je napala Ukrajinu.  

 

Upozorio je svog, do sada najbližeg saveznika u Evropskoj uniji da će takva politika Budimpeštu mnogo koštati.

 

  • U svjetlu rata u Ukrajini teško mi je da razumijem stav Viktora Orbana. Ta politika će Mađarsku koštati mnogo. Jako puno – kazao je predsjednik Duda u intervjuu poljskoj nezavisnoj televiziji TVN24.
gin-
Vitkor Orban

Poslije dvodnevne posjete američkog predsjednika Poljskoj, koju je Joe Biden završio večeras obraćenjem u Kraljevskom zamku u Varšavi kada je upozorio Rusiju da se ne usudi da napade neku od članica NATO, jer je član pet o kolektivnoj odbrani za SAD sveta obaveza, poljski predsjednik je rekao da sada ne vidi potrebu da se aktivira taj član.

 

  • Nadam se, u stvari ubijeđen sam da neće biti potrebe da se primijeni član 5 NATO. To su ruske prijetnje. Čak i kada bi Rusija htjela nema snage da izvrši invaziju na drugu ozbiljnu državu. Prema svim informacijama koje imamo, a razgovarao sam sa predsjednikom SAD-a, ništa ne ukazuje na potrebu korištenja člana pet – rekao je Duda, prenosi Beta.

Istočna Bosna