05
Mart

Ukrajinci ubili svog pregovarača?! “Bio je agent. Znate zašto se agenti ubijaju.”

Published in Svijet

Tokom hapšenja, Služba sigurnosti Ukrajine ubila je iz vatrenog oružja člana ukrajinskog pregovaračkog izaslanstva u Gomelu Denisa Kireeva

 

Ukrajinska Pravda objavila je da je u Kijevu ubijen Denis Kireev, jedan od ukrajinskih pregovarača koji su učestvovali u pregovorima s Rusijom.

 

Kako navodi isti izvor, Kireev je ubijen dok su ga ukrajinske snage sigurnosti pokušavale uhapsiti zbog sumnje na izdaju. Izvori Pravde navode da postoje “snažni dokazi” da je davao tajne informacije Rusiji.

 

“Ukrajinska sigurnosna služba navodno je ubila Denisa Kireeva, člana ukrajinskog pregovaračkog tima, (nalazi se desno na kraju stola na fotografiji). Navodno je ubijen dok je pružao otpor hapšenju zbog sumnje za izdaju”, napisao je novinar Christopher Miller na Twitteru.

Integralni tekst Pravde o ubistvu Kiraeeva

 

“Tokom hapšenja, Služba sigurnosti Ukrajine ubila je iz vatrenog oružja člana ukrajinskog pregovaračkog izaslanstva u Gomelu Denisa Kireeva. Bio je osumnjičen za izdaju.

 


Objava ukrajinske “Pravde” o ubistvu Kiraeeva / FOTO: screenshot

 

Izvor: Visokopozicionirani sagovornici u bloku moći i u političkim krugovima

 

Izravan govor: “On je već mrtav.”

 

Pojedinosti: Prema sagovornicima u političkim krugovima, Služba sigurnosti imala je jasne dokaze o izdaji Kireeva, uključujući telefonske razgovore.

 

Izravni govor iz drugog izvora: “Bio je agent. Znate zašto se agenti ubijaju.”

 

Detalji: Krieev je učestvovao u razgovorima ukrajinskog i ruskog izaslanstva u Gomelu 28. februara.

 

Poznato je da je Kireev bio bankar. Od 2010. do 2014. radio je kao prvi zamjenik predsjednika Uprave Oschadbank, a prije toga bio je član Nadzornog odbora Ukreximbank.

Istočna Bosna