26
Januar

Schmidt i Hofreiter: Situacija u BiH je zabrinjavajuća

Published in Svijet

Zajednička izjava visokoga predstavnika Christiana Schmidta i predsjednika Odbora za pitanja EU unutar Bundestaga Antona Hofreitera

 

 

Visoki predstavnik Christian Schmidt izvijestio je članove Odbora za pitanja EU njemačkoga Bundestaga o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Nakon današnje diskusije u Berlinu, visoki predstavnik i predsjedavajući Odbora Anton Hofreiter dali su sljedeću izjavu:

 

“Situacija u BiH je zabrinjavajuća, jer blokada institucija i politička nespremnost na konstruktivnu suradnju drastično pogoršavaju život ljudi u BiH i ugrožavaju perspektivu te zemlje. Jedna stvar mora biti jasna svima na terenu: ukoliko se stvari ne pomaknu s mjesta, međunarodna zajednica i visoki predstavnik nastavit će djelovati. Suglasni smo da uvjetovanje financijskih sredstava u budućnosti mora postati pravilo. Neće uspjeti taktika nekih političara u zemlji da samo šute u nadi da ćemo izgubiti zanimanje. I dalje ćemo pažljivo pratiti situaciju i, uz konsultacije s međunarodnom zajednicom, razmotriti je li potrebno poduzeti korake i koji su to koraci. O tome se slažu sve zastupničke skupine u Bundestagu.”

Istočna Bosna