20
Novembar

Ramiz Salkić: Naša obaveza je suprotstaviti se separatistima

Published in Svijet

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, sinoć je u Islamskom centru Bošnjaka "Ebu Hanife" u Beču održao tribinu o temi aktuelnih političkih dešavanja u Bosni i Hercegovini.

 
 5f803ed18950d91f9aeed09febf4a830.jpg

 

Salkić je kazao da je separatistička politika koju zagovara i provodi Milorad Dodik potpuno paralizirala zemlju, da je trenutno stanje u Bosni i Hercegovini ozbiljno i da zabrinjava stepen spremnosti separatista da ugroze mir, stabilnost i živote svih građana.

 

- Obaveza svih nas je da se suprotstavimo ovim snagama i ovoj politici na svaki način. Separatisti neće odustati od svojih krajnjih namjera i toga moramo biti svjesni i spremni na svaku opciju očuvanja naše domovine - poručio je Salkić.

 

Pozvao je prisutne da zagovaraju i lobiraju na svaki način i svakom mjestu da se posljedice genocida u našoj zemlji otklone.

 

- Vi predstavnici udruženja i organizacija u Austriji pišite i lobirajte kod austrijskih vlasti i tražite od njih da pomognu u otklanjanju posljedica genocida i sistemske diskriminacije, koju zagovara i provodi vlast u bh. entitetu RS. Vi ovdje, ali i sve druge patriote širom svijeta dužni ste to raditi za našu domovinu koja je napadnuta teškom blokadom i separatizmom dijela bosanskih Srba - kazao je Salkić.

 

Istakao je da je najveća opasnost od ponovnog formiranja vojske koja je presuđena da je počinila genocid, te da se ta vojska ne formira da pravi puteve ili brani od poplava i da je jasan cilj te vojske u budućnosti da obezbijedi ostvarenje neostvarenih ratnih ciljeva iz 1992. godine.

 

- Vaša je obaveza da vodite brigu o svojim ognjištima, da pratite primjenu Zakona o premjeru i katastru u bh. entitetu RS, kako bi spriječili vlasti da vam uzurpiraju i prisvoje imovinu. To ne može niko za vas uraditi, to sami morate uraditi.

 

Jedan od načina borbe protiv onih koji zagovaraju podjelu Bosne i Hercegovine jeste i vaša posvećenost ognjištima i vašim lokalnim zajednicama kroz posjedovanje ličnih dokumenata i učešće u demokratskim procesima u našoj domovini - naglasio je Salkić.

 

Čestitao je prisutnima Dan državnosti Bosne i Hercegovine i pozvao ih je da naredne godine, kada se obilježava 30 godina nezavisnosti Bosne i Hercegovine, širom Austrije i u drugim zemljama organizuju masovne svečane programe posvećene Danu nezavisnosti Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Salkićevog Kabineta.

 

Istočna Bosna