Cetinjani su danas izašli na ulice da protestuju zbog dešavanja u njihovom gradu, naročito barikada koje su postavljene oko Cetinjskog manastira, od velikog parkinga kod Ljetnje pozornice do Vladinog doma uprkos tome što Komunalna policija nije izdala dozvolu za to.

 

 

Ograde su uklonili, a barijeru drži kordon policije, piše Pobjeda.me. Okupljeni građani poručuju: "Ovo je Crna Gora, protiv smo okupacije!".

Nakon što je grupa građana uklonila ograde koje su rano jutros postavljene kod Dvorca kralja Nikole, desio se incident na Cetinju. Policijske jedinice opremljene za razbijanje demonstracija, tzv. kornjače stigle su na Dvorski trg što su građani doživjeli kao provokaciju. Skandirali su "Izdaja, izdaja", a umalo je došlo i do fizičkog obračuna.

 

 

Nakon što su uklonili ograde, građani su skandirali "Eviva, Montenegro" i prozivali potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića. Očekuje se dolazak gradonačelnika Cetinja Aleksandra Kašćelana i načelnika Komunalne policije Sava Jašovića.

Ustoličenju Joanikija na Cetinju se oštro protive crnogorske nacionalne organizacije, udruženja i gotovo sve opozicione parlamentarne partije, koje su tražile da se taj čin obavi u drugom gradu.

 

Pobjeda