29
Avgust

Kod Salzburga pronađeno tijelo 44-godišnjakinje iz BiH, traje potraga za bivšim suprugom

Published in Svijet

Slučajni prolaznik u blizini sela Grodig Furstenbrunn kod Salzburga jučer je u šumi pronašao beživotno tijelo ženske osobe koja je porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

 

Prema pisanju austrijskih medija riječ je o osobi čiji je nestanak prijavljen u utorak dok istovremeno traje policijska potraga za njenim bivšim suprugom.

 

U toku je i forenzička istraga i uviđaj, saopćila je policija. Tužilaštvo u Salzburgu zakazalo je za ponedjeljak obdukciju tijela zbog utvrđivanja stvarnog identiteta i uzroka smrti.

 

Kako izvještavaju austrijski mediji velika potraga za 47-godišnjim bivšim suprugom žene porijeklom iz BiH, a Državni ured kriminalističke policije Salzburg sada istražuje sumnju na ubistvo.

 

Pretres je izvršen kako u Grosgmainu u podnožju Untersberga, gdje je posljednji put zabilježen signal mobitela i gdje je pronađen automobil u vlasništvu muškarca.

 

U vozilu su pronađeni tragovi krvi zbog čega je automobil dovezen u Salzburg gdje će biti podvrgnut forenzičkoj istrazi. Prema medijskim izvještajima u subotu, policija traga i za oružjem koje je je moglo biti korišteno pri ubistvu. Prema nezvaničnim izvještajima, u automobilu je bila željezna šipka.

 

Navodno su se muškarac i njegova 44-godišnja bivša supruga, oboje porijeklom iz Bosne i Hercegovine, sastali u ponedjeljak zbog prodaje zajedničkog stana. Par je razveden već jednu do dvije godine, a nestanak žene su prijavili njeni rođaci 24. augusta.

Istočna Bosna