Print this page
24
Avgust

Sadiku Hasanoviću doživotno zabranjen ulazak u Srbiju!

Published in Svijet
 

U odluci se navodi da postoji “negativna procjena bezbjednosnog rizika”

Sadiku Hasanoviću zabranjen ulazak u Srbiju

FOTO: AVAZ

 
 

Nakon što je Sadik Hasanović, finalista „Zvezda Granda“, proživio neviđeni medijski linč u Srbiji, njegova karijera bila je upitna.

Uprkos želji da se prestane baviti muzikom, a posebno, što su potencirali srbijanski mediji, da ne pravi karijeru u njihovoj domovini dok se „fotografira s Naserom Orićem“, ali i zbog pjevanja numere koja navodno govori o ubijanju Srba, Hasanović se izdigao iz svega toga i uspio nastaviti svoj muzički put.

Međutim, ono što mu se danas desilo u najmanju ruku je skandalozno. Mladi Hasanović bio je u Crnoj Gori te se uputio prema Srbiji, tačnije u Novi Pazar u Sandžaku, da bi ga s granice vratili jer mu je zabranjen ulaz u Srbiju.

 

 

Odluka koja je Hasanoviću uručena na granici

FOTO: AVAZ

Kako nam je rekao Hasanović na granici su ga pretresali, iz automobila skidali tapaciring…

– Tek onda su mi rekli da imam zabranu ulaska u Srbiju. Niko mi nikad ranije to nije javio, niti mi je došla zvanična ta odluka, ni ništa. Dobio sam sada papir da sam vraćen s granice. Ljudi moji, prema informaciji koju sam ja dobio ta zabrana je doživotna – kazao je potreseni Hasanović.

Odluka koja je Hasanoviću uručena na granici

FOTO: AVAZ

Kako se navodi u odluci koji su mu službenici uručili na granici, razlog zbog kojeg mu je zabranjen ulazak u Srbiju jeste da “je utvrđeno da u vezi s ulaskom i boravkom stranaca na teritoriji Republike Srbije postoji negativna procjena bezbjednosnog rizika”.

Sadik Hasanović je iz Srebrenika, dok mu je porijeklo iz Srebrenice.

Avaz.ba

Last modified on utorak, 24 Avgust 2021 19:07