24
Juni

Azmir Husić novi predsjednik Slobode

Published in BiH

Trakavica koja u Fudbalskom klubu Sloboda traje duže od 20 dana okončana je izborom Azmira Husića za mandatara novog Upravnog odbora, potvrđeno je za Faktor.

 

Sloboda je ostala bez predsjednika 31. maja, kada je Skupština kluba usvojila ostavku Elmira Šećerbegovića, a tako je razriješen i cjelokupni Upravni odbor kluba.

 

Turbulencije u Slobodi uslijedile su nakon što je klub sezonu završio na posljednjem mjestu premijerligaške tabele i drugi put u historiji ispao u niži rang takmičenja.

 

Sloboda je prvog čovjeka kluba tražila javnim pozivom, na koji se javilo više kandidata. Najkonkretniji je bio Husić koji ima i najveću podršku navijačkog puka. Nije ni čudo, navijači Slobode pamte Husića po sjajnom prvom predsjedničkom mandatu, kada je klub spašen gašenja. Potom su Crveno-crni pod komandom pokojnog Ćire Blaževića izborili povratak u Premijer ligu BiH, a ubrzo igrali i bitnu ulogu u bh. fudbalu s Husrefom Musemićem. U sezoni 2015/16. Sloboda je bila viceprvak BiH i finalista Kupa BiH izborivši plasman na euroscenu (Evropska liga).

 

Poslije toga Husić je zbog nekih nesuglasica pa i političkih preivranja u gradu soli napustio predsjedničku poziciju u Slobodi i okrenuo se investiranju Tuzla City, koji je također uspio izboriti Premijer ligu BiH. Uspješni biznismen počasni je predsjednik tog kluba, a obnaša i funkciju člana Izvršnog odbora FSBiH.

 

Husić će imati zadatak da Slobodu ekspresno vrati u elitni rang bh. fudbala.

Istočna Bosna