26
Januar

NOVI USPJEH NAMJENSKE INDUSTRIJE BIH: Mala firma završila veliko testiranje

Published in BiH

Još jedna firma iz namjenske industrije sigurno korača putem uspjeha. Dobre vijesti stižu iz Tešnja gdje egzistira firma Zupčanik. Iz ove firme su objavili kako je uspješno realizovano testiranje cijevi za bacač 40 mm LV, te se u potpunosti osposobilo za izradu iste.

 

Cijev razvijena u ovoj firmi testirana je na poligonu bugojanskog giganta BINAS koji je svojevremno imao u planu da se bavi ovom vrstom proizvodnje i jedini ima poligon za testiranje. Tokom testiranja korištena je puška ASG B&T Grand Launcher GL-06-

 

S obzirom da se pokazalo kako su zadovoljeni svi potrebni standardi Zupčanik d.o.o nakon dobijanja dozvole od Vlade F BiH priprema prve proizvode koje će prezentirati potencijalnim kupcima. Za sada se u dozvoli navodi da je odobrena proizvodnja za nepoznatog kupca.

 

Zupčanik trenutno zapošljava 25 radnika. U toku je proces modernizacije proizvodnje i nabavka najsavremenijih mašina što ukazuje da bi moglo doći do povećanja obima proizvodnje i broja zaposlenih.

 

U svom asortimanu ova firma će imati: nakovnje, kapsule, košuljice,sigurnosne i oružane naprave, energetska punjenja za jednokratno ispaljivanje. Osim toga proizvodi će se dijelovi za naoružanje s glatkom cijevikoje koristi kalibar manji od 20 mm.te automatsko oružje kalibra 12,7 mm.

Istočna Bosna