Print this page
19
Juli

Emir Sulejmanović: Naježim se kad čujem našu himnu, igram iz ljubavi, krv je bosanska

Published in BiH

Emir Sulejmanović, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, standardni je član našeg državnog tima. 

 

emir sulejmanovic2

 

Životna priča našeg reprezentativaca je za filmskog platna. Emir je rođen 13. jula 1995. godine tokom genocida nad Bošnjacima u Srebrenici. Zmaj ne zaboravlja svoje porijeklo, a ove godine je bio učesnik Marša mira, 18. po redu pješačkog pohoda u čast žrtava genocida u Srebrenici.

 

Sulejmanović je košarkaš koji poslije svake dobre partije u dresu Zmajeva potencira navijače i ljubav prema Bosne i Hercegovini. O tome je govorio za N1.

 


Emir Sulejmanović na Maršu mira: Genocid koji je nad nama počinjen ne smije biti zaboravljen

 

- Ja igram za ovu državu zato što je volim. Ne igram zbog nikakvog interesa, ni ličnog, ni profesionalnog. Izabrao sam da igram za reprezentacijom BiH. Imao sam sve dogovoreno sa Finskom, ali je došlo do nekih problema. Kada me Harun Mahmutović prvi dan kontaktirao, nisam se dvoumio sekunde. Krv je bosanska, meni je porodica ovdje - ističe Sulejmanović.

 

Košarkaš rođen u selu Luke kod Srebrenice naglašava da je ponosan na svoje porijeklo, te svake godine obiđe svoj rodni kraj, tačnije kamen pored kojeg se rodio dva dana poslije kobnog 11. jula.

 

- Bosna je iznad svega. Mislim da u ovim trenucima sport donosi radost našem narodu. Ljudi tih 40 minuta ne misle ni o čemu drugom. Mi kao ekipa dajemo sve od sebe, da navijači budu ponosni na nas, pobijedili ili izgubili. Za mene je najveća čast kad čujem našu himnu. Naježim se, evo i sada. Bosna i Hercegovina je najbitnija.

 

Mi moramo uvijek davati najbolju sliku BiH - kazao je za N1 bh. koašrkaš.