Print this page
25
Januar

Šarović: Zbog Dodika strada cijeli jedan narod

Published in BiH
Ovo je rezultat neodgovorne politike i mi smo na to upozoravali. Pomoć Republici Srpskoj od strane EU je veoma značajna i mi smo zahvalni na tome.
Nadamo se ipak da do sankcija Republici Srpskoj neće doći jer bi se time kažnjavao jedan narod u BiH što je suprotno EU vrijednostima. – istakao je predsjednik SDS Mirko Šarović, komentarišući saopštenje grupe EU parlamentaraca koje se pojavilo u javnosti.
 
 
„Krivce za krizu, ali i njeno rješenje treba tražiti u njenim uzrocima tj. u vladajućoj trojnoj koaliciji SNSD-SDA-HDZ koja je pored loše ekonomske situacije odgovorna i za političku krizu.“ – poručio je Šarović.
 
 
On kaže da je narodu potreban bolji životni standard i jača ekonomija, a ne lažni patriotizam i visok stepen korupcije koji je doveo do masovnog odlaska mladih i stručnih ljudi i njihovih porodica.
 
 
„Kada ostanemo bez inteligencije i struke postaćemo "tamni vilajet". To znači da neće imati ko da nas liječi a našu djecu neće imati ko da uči i to je naša stvarnost. Sebično je i politički neodgovorno ne razmišljati o posljedicama koje može da trpi jedan narod i građani u Republici Srpskoj. SDS je odgovorna politička organizacija i nikada nećemo dozvoliti da interes pojedinaca bude iznad interesa našeg naroda i naših građana.“ – zaključio je Šarović.