07
Decembar

RAMIZ SALKIĆ DIREKTNO: "Živimo završnu fazu genocida"

Published in BiH

Ako govorimo o sastanku sa ambasadorom Ruske Federacije kojeg sam imao u Banjoj Luci, on je došao sa otprilike identičnim stavovima kakve zastupa Milorad Dodik", kaže Salkić.

 

Potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić u emisiji "Rezime" kazao je da nakon pisma koje je uputio, imao sastanke sa predstavnicima OHR-a i sa ruskim ambasadorom.

 

"Komunikacija na osnovu tog pisma i ranijih dopisa postoji i ja koristim svaku priliku da ponešto napišem i pošaljem na različite adrese kako bismo ono što se dešava u RS-u dokumentirali i kako bi oni koji se bave pitanjem BiH u različitim državama mogli to analizirati", rekao je Saklić.

 

"Ako govorimo o sastanku sa ambasadorom Ruske Federacije kojeg sam imao u Banjoj Luci, on je došao sa otprilike identičnim stavovima kakve zastupa Milorad Dodik. Po svim pitanjima. Ja sam mu rekao da je naša percepcija da je on kao ambasador i da je ambasada Ruske Federacije u BiH uglavnom za pitanje Srba i čuvanje Republike Srpske. Naravno on se nije složio sa tim. Ja sam mu rekao da ono što Bošnjaci proživljavaju na prostoru RS-a nije u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom na koji se oni vrlo često pozivaju. Razočarao me pogled gospođe s kojom sam razgovarao iz OHR-a na izmjene Krivičnog zakona BiH. Ona tvrdi da veliki dio međunarodne zajednice, pa i ona lično i još neki ljudi u OHR-u, nisu podržavali odluku gospodina Inzka da dopuni Krivični zakon BiH."

 

Pojašnjava da nauka poznaje da je negiranje genocida, veličanje ratnih zločinaca, minimiziranje zločina, vrijeđanje žrtava završna faza genocida.

 

"Mi sve to danas živimo na prostoru BiH, ne samo RS-a",  rekao je Salkić.

 

(federalna.ba)

Last modified on utorak, 07 Decembar 2021 23:35

Istočna Bosna